Cinci pași de urmat atunci când îți alegi programul de master! Citește aici cum să procedezi:

Cinci pași de urmat atunci când îți alegi programul de master! Citește aici cum să procedezi:

Alegerea unui program de masterat poate fi un pas destul de complicat, mai ales că există atât de multe opțiuni. Ei bine, ca totul să fie mai ușor, îți prezentăm astăzi câțiva pași pe care este bine să-i iei în considerare când trebuie să faci alegerea finală și să te pregătești de procesul de admitere.

  • Careeraddict.com scrie că primul și cel mai important pas este să te întrebi „de ce”. Te va ajuta în carieră? Este obligatoriu pentru a completa ierarhia de la locul de muncă? Vrei să afli mai multe dintr-un domeniu? Cu alte cuvinte, toate aceste întrebări sunt menite să-ți dai seama care este motivația ta.
  • Al doilea pas este să iei în considerare stilul de predare, ce fel de abordare există la acel program de masterat și dacă ți se potrivește. Unele persoane pot învăța mai ușor dacă totul este practic, altele se simt mai confortabil cu o parte de teorie inclusă săptămână de săptămână. 
  • Un alt pas important este partea de documentare pe care trebuie să o faci de unul singur. Nu te baza exclusiv pe ce auzi de la alții, deoarece fiecare avem un filtru critic propriu. Vezi pe ce insistă mai mult în activități, pentru ce este renumit departamentul și orice altă informație care ți se ivește în cale.
  • Al patrulea punct esențial este să vezi cine sunt profesorii. Chiar dacă nu poți ajunge să-i cunoști personal pe toți, poți să vezi prezentarea departamentului online, să cauți informații în plus și să ai o imagine completă. Acordă atenție și perioadei de timp a studiilor. De cele mai multe, ori un masterat în Europa durează unul sau doi ani, iar perioada poate fi de asemenea un criteriu, în funcție de nevoile tale.
  • Vezi ce taxe sunt și cum le poți acoperi! Nu trebuie însă să duci singur această „grijă”, deoarece FINS oferă credite de studiu, iar cuantumul ajunge până la 18.000 de euro. Masteratul în Europa este mai aproape de tine, trebuie doar să ne vedem și să discutăm care sunt nevoile tale și criteriile de eligibilitate.

Nu uita că în majoritatea cazurilor planificarea este foarte importantă. De aceea, alege să faci documentarea de mai sus cât mai timp ca să îți rămână suficiente săptămâni pentru a urma procesul de admitere ca la carte. Cel mai probabil va trebui să redactezi un eseu sau o scrisoare de motivație, să pui cap la cap un dosar și poate chiar să participi la un interviu. Dacă te ocupi de toate acestea din timp, procesul de admitere ți se va părea mult mai ușor!

Hai să vorbim!